Ruth Ware: In a dark dark wood


Poimin Ruth Waren romaanin käteeni viimeisimmällä ulkomaanmatkallani. Kirjailijan nimi ei sanonut minulle mitään, mutta kansi puhutteli minua tummilla väreillään, joten livautin kirjan taskuuni. Toki maksoin siitä ensin. Pian kotiin palatessani huomasin, että tämä sama kirja komeili myös juna-aseman uutuushyllyssä, nyt suomennettuna versiona. Kerrassaan kummallinen yhteensattuma.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2015
Sivumäärä: 338
Genre: jännäri

Kymmenen vuoden ajan Nora on elänyt erillään menneisyydestään ja pitänyt sisällään teini-ikäisen itsensä kokemuksia. Hän on vihdoin päässyt tasapainoon: kirjailijan ura loistaa ja elämä tuntuu hymyilevän. Sitten yllättäen hän saa kutsun entisen ystävänsä polttareihin ja vanhat kummitukset nostavat päätään. Kuitenkin vastoin kaikkia omia ikäviä kokemuksiaan, Nora päättää ottaa haasteen vastaan ja osallistua polttareihin. Ehkä hänen on vihdoin aika päästää irti menneistä ja mennä elämässään eteenpäin. Jokin menee kuitenkin vinoon ja polttarit osoittautuvat yhä suuremmaksi virheeksi, sillä juhlinnan tuoksinnassa menneet traumat sekoittuvat uusiin.

Tuomio: Kirjan alkupuoliskon autuas tietämättömyys oli kihelmöivän miellyttävää. Imin tekstiä itseeni nopealla tahdilla. Loppua kohden tunnelma vähän lässähti, kun vyyhti hahmojen ympärillä purkaantui. Tästä huolimatta mielenkiintoinen lukukokemus. Uskon palaavani tämän kirjan äärelle vielä uudelleen. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Pientä piinaavuutta elämäänsä kaipaaville. Kirjan voi tosiaan lukea myös suomeksi nimellä "Synkän metsän siimeksessä". Lukuiloa!

Comments