Mats Strandberg: Hoivakoti


Kauhuromaani, joka sijoittuu vanhainkotiin? No mikä ettei. Mats Strandberg yhdistelee hienosti tosielämän kauhuja yliluonnollisiin elementteihin. Dementiaa, karuja ihmiskohtaloita ja yliluonnollisia kokemuksia vilisevä kirja pistää ajattelemaan, mikä kaikki onkaan vain harhaisen vanhuksen kuvitelmaa.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Hemmet
Ilmestymisvuosi: 2017
Sivumäärä: 367
Genre: kauhu

Dementiaan sairastuttuaan Monika ei enää pärjää kotona itsekseen, joten hänen poikansa Joel on päättänyt siirrättää hänet Mäntykotiin, paikalliseen vanhainkotiin. Aluksi kaikki tuntuu menevän hyvin: uusi asunto vanhainkodissa osoittautuu turvalliseksi ja hoitajat mukaviksi. Sitten aivan varoittamatta Monikan olemus romahtaa; hänen terveytensä hupenee ja hän alkaa käyttäytyä hyvin sekavasti, jopa aggressiivisesti. Myös muut vanhainkodin asukkaat alkavat oireilla kukin omalla tavallaan. Kaaos valtaa Mäntykodin, eikä henkilökunnalla ole hajuakaan mistä on kysymys. Onko vanhainkoti kenties riivattu? Kulkeeko käytävillä ylimääräisiä ihmisiä? Vai onko sittenkin kyse vain sairauden mukanaan tuomista sivuoireista?

Tuomio: Sujuvaa kerrontaa, luin kirjan parin illan aikana. Omaan korvaani ei mitenkään erityisen pelottava, mutta kirjasta löytyi muutamia lievästi häiritseviä kohtauksia, joista tulee plussaa. Vanhainkoti on yllättävän toimiva ympäristö kauhukirjalle. Yleisarvosana: 3/5
Suositukset: Vanhuksia ja julmia ihmiskohtaloita pelkäämättömille. Lukuiloa!

Comments