Poimintoja kevään 2020 kirjasadosta

Jaahas. Uudet kirjakatalogit ovat näemmä vyöryneet taas internetiin. Katselin katalogeja ilolla, mutta samalla myös surulla, sillä en ole edellisten poimintapäivitystenikään kirjoja saanut vielä luettua. Noh, ainahan voin pitää omia päivityksiäni muistilistoina tulevaa varten. Tällä kertaa katalogeja tutkiessani minulla oli yksi toivomus. Erik Axl Sundilta ilmestyi nimittäin tämän vuoden alussa uusi kirja (Dockliv: grå melankoli) ja haluaisin kovasti, että se suomennettaisiin. Tuttuun tapaan poimimieni kirjojen nimistä pääsee kustantajien sivuille lukemaan kirjasesta hieman enemmän. Ja postauksen kuvat on lainattu myös kustantajien sivuilta.

1. Erik Axl Sund - Nukkemestari

Siellähän se oli! Voi vitsit! Uutta Erik Axl Sundia! Jo pelkästään tämän kirjan löytyminen uusien kirjojen listalta tekee tulevasta kirjakeväästä omalla kohdallani odottamisen arvoisen.

Genre: jännäri
Huhuttu sivumäärä: noin 400
Julkaisija: Otava
Suomentaja: Kari V. Koski
Ilmestyy: maaliskuu 2020

Romaanissa piipahdetaan internetin syvimmissä syövereissä. Päähenkilöihin lukeutuu muun muassa nukkemestariksi kutsuttu ihmishirviö, joka kerryttää itselleen alaikäisistä alastomista lapsista koostuvaa kuva- ja videogalleriaa.

2. S. K. Tremayne - Äänet

Genre: jännäri
Huhuttu sivumäärä: noin 400
Julkaisija: Otava
Suomentaja: Ilkka Rekiaro
Ilmestyy: tammikuu 2020

Romaanin päähenkilö Jo muuttaa ystävänsä luksusasuntoon, joka on varustettu kaikenlaisella viimeistä huutoa olevalla teknologialla. Yksi talon varusteluista on kotiapulainen nimeltä Electra, joka pitää askareiden hoitamisen lisäksi Jolle seuraa. Yhteiselo teknologian kanssa sujuu hyvin, kunnes Electra sanoo Jolle tietävänsä tämän tehneen jotain anteeksiantamatonta. Pian Jo huomaa, että virtuaalinen kotiapulainen haluaa paljon muutakin kuin paljastaa Jon tarkoin varjellun salaisuuden.


3. Thomas Harris - Cari Mora

Genre: jännäri
Huhuttu sivumäärä: noin 400
Julkaisija: WSOY
Suomentaja: Jorma-Veikko Sappinen
Ilmestyy: huhtikuu 2020

Tämä romaani on listan toinen mukava yllätys. En enää odottanut Harrisin kirjoittavan uusia kirjoja näin pitkän tauon jälkeen. Cari Moraa mainostetaan parhaimmaksi Harrisin kirjaksi sitten Uhrilampaiden. Romaanissa tutustutaan aivan uuteen murhamieheen nimeltä Hans-Peter Schneider, joka havittelee omakseen 25 miljoonan dollarin arvoista kulta-aarretta sekä aarretta omalla tavallaan vahtivaa vahtimestaria Cari Moraa.


4. Suzanne Collins - Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Genre: dystopia
Huhuttu sivumäärä: noin 500
Julkaisija: WSOY
Suomentaja: Helene Bützow
Ilmestyy: toukokuu 2020

Uuden nälkäpeliromaanin tapahtumissa mennään kuusikymmentäneljä vuotta taaksepäin, jolloin alkuperäisen Nälkäpeli-trilogian tapahtumia ei ollut vielä tapahtunut. Kirjassa keskitytään tutkimaan sodanjälkeistä luonnon tilaa ja ihmisen kykyä selviytyä kohtaamistaan vastoinkäymisistä.




 5. Tiina Lehikoinen - Kukkien kapina -  Yökertomuksia

Genre: aikuisten satukirja
Huhuttu sivumäärä: noin 200
Julkaisija: Like Kustannus
Suomentaja: -
Ilmestyy: maaliskuu 2020

Romaani on täynnä aivan uudenlaisia tulkintoja ja variaatioita tunnetuista saduista. Tarinoita kuvaillaan absurdeiksi ja iloisesti nyrjähtäneiksi. Joukkoon mahtuu muun muassa Prinsessa Ruusunen piikikkään ruusun näkökulmasta katsottuna. Vaikuttaa aika lupaavalta. Ja kansikuvakin on vallan upea.

Comments

Post a Comment