Marjatta Kurenniemi & Kaija Pakkanen: Kaksi kukkopilliä

En pienempänä ollut iltalaulujen ystävä, joten laulamisen sijaan minulle luettiin ennen nukkumaanmenoa. Muistan edelleen monet onnelliset hetket kirjojen ääreltä. Ajalta, jolloin en itse vielä osannut lukea. Marjatta Kurenniemen ja Kaija Pakkasen "Kaksi kukkopilliä" on yksi noista teoksista, jota muistan suurella lämmöllä. Nyt viimein yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin päätin lukea teoksen ihan itse. Viimeinkin.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 1968
Suomentaja: -
Sivumäärä: 64
Genre: leikkisä runokirja

"Kaksi kukkopilliä" on runoteos, joka sisältää neljäkymmentäyksi lorumaista runoa, jotka pistävät niin aikuisen kuin lapsenkin suun hymyilemään. Runot ovat veikeitä ja kaikesta lyhykäisyydestään huolimatta teoksessa riittää ihmeteltävää ja pohdittavaa koko perheelle. Joukkoon mahtuu myös muutama surullinen riimitys, joiden olemassaolo pitää teoksen lämminhenkisyyden maanpinnalla. Kirjassa on myös kaunis kuvitus, joka täydentää runojen tarinoita mukavasti.

Tuomio: Hurmaava pieni opus täynnä leikkimielisiä runoja, jotka kutkuttavat niin lapsen kuin aikuisenkin mieltä. Nopea luettava, mutta säilyy mielessä pitkään. Yleisarvosana: 3/5
Suositukset: Ihan kaikille. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Tämä opus ei harmillisesti sovi mihinkään lukuhaasteessa jäljellä olevista kohdista.

Comments