Ryu Murakami: In the Miso Soup

Etsin tuossa taannoin tietoa japanilaisista kauhuromaaneista, sillä Koji Suzukin "Spiral" kaiveli edelleen mieltäni ja kaipailin elämääni jotain vastaavanlaista lukuelämystä. Ryu Murakamin nimi nousi esiin useammilla kauhugenreen liittyvillä listoilla, joten päätin tarttua yhteen hänen tunnetuimmista teoksistaan: "In the Miso Soup:iin". Kyseinen romaani ei kyllä luokitu kauhukirjaksi, mutta sen verran omituinen lukuelämys se oli, etten voi juuri valittaa.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: In za Misosūpu
Ilmestymisvuosi: 1997
Sivumäärä: 181
Genre: jännäri

Liikalihava amerikkalainen turisti nimeltä Frank palkkaa japanilaiseen seksiturismiin erikoistuneen Kenjin esittelemään hänelle Tokion yöelämää. Kolmepäiväisen turistirysäyksen tulisi sisältää seksuaalisia ärsykkeitä laidasta laitaan ja palkkiona olisi oiva tukku kahisevaa käteistä. Kenji tuntuu olevan tyytyväinen turistin kanssa solmimaansa sopimukseen, kunnes hän alkaa kiinnittää hieman enemmän huomiota asiakkaansa käytökseen. Frankin käytös on Kenjistä niin epänormaalia, että hän alkaa pikku hiljaa epäillä tätä murhaajaksi. Epäilyksen kasvaessa Kenji päättää, että asialle on tehtävä jotain. Mutta miten päästä eroon rahaa niin ihanasti tursuavasta Frankista? Raha kun on ollut viime aikoina hieman tiukassa, eikä poliisinkaan puheille oikein viitsisi mennä, sillä he eivät katsoisi hyvällä Kenjin pimeästi harjoittamaa bisnestä..

Tuomio: Tummasävytteinen, yllättävä ja hämmentävä lukuelämys. Vaikka romaani pyöriikin lähinnä seksuaalisuuden ja ihmisen pahuuden ympärillä, se on pohjimmiltaan taidokas kuvaus yksinäisyydestä. Romaania lukiessa tuli oudon tyhjä olo, mikä kielinee suhteellisen vahvasta lukukokemuksesta. Luulen palaavani tämän kirjan pariin vielä uudelleen. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Verta, seksiä ja väkivaltaa pelkäämättömille. Lukuiloa!

Comments