Koji Suzuki: Spiral

On lienee ihan oikeutettua olettaa, että suurin osa kauhugenreen perehtyneistä tuntee Sadakon ja tappavan videokasetin tapauksen jo ennestään, jos ei romaanin niin ainakin elokuvan muodossa. Olin tietoinen kirjan olemassaolosta, mutta sitä en tiennyt, että Ring-sarjan kirjoja on useampiakin; jopa kuutisen kappaletta. Spiral on sarjan toinen osa, jonka voi lukea myös erillisenä teoksena.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Rasen
Ilmestymisvuosi: 1995
Sivumäärä: 460
Genre: kauhu

Patologi Andolla ei pyyhi hyvin. Ensin Andon kolme vuotias poika hukkuu ja sitten Andon avioliitto ajautuu karille. Patologin työ tuntuu olevan Andon ainoa henkireikä hänen elämässään, miten ironiselta se kuulostaakin. Eräänä päivänä Andon ruumiinavauspöydällä odottavat tutut kasvot: pöydällä makaa Ryuji,  Andon vanha opiskelijatoveri lääketieteellisestä. Ruumiinavaus sujuu normaaleissa merkeissä, mutta siitä huolimatta jokin Ryujin olemuksessa ei ole kohdallaan. Ando ei heti osaa sanoa mikä, mutta kun ruumiita alkaa löytyä lisää, Ando tietää olevansa aavistustensa kanssa oikeassa. Ruyjin ruumis johdattaa Andon kummallisen videokasetin jäljille. Voisiko videolla olla jotain tekemistä ruumiiden kanssa?

Tuomio: Pitkästä aikaa romaani, joka sai minut kurkkimaan sänkyni alle. Suzuki rakentaa jännitystä taitavasti. Lukisin mielelläni muitakin Ring-sarjan kirjoja. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Videoteipin seuraavalle uhrille.😊

Comments