Minkä kirjojen julkaisua odotat? -syksy 2018

Syksy lähenee taas - vaikkei se ehkä näillä helteillä siltä tunnukaan - samoin kuin syksyn kirjauutuudet. Listasin alle muutaman uutuusromaanin, joista olen itse henkilökohtaisesti kiinnostunut. Lista ei ole hirveän pitkä, mikä on minulle itselleni eduksi, sillä opintojen ohessa kirjojen lukeminen voi jäädä helposti vähäisemmälle. Romaanien kansikuvat ja tiedot ovat peräisin kustantajien sivuilta. Liitän kirjojen nimiin vielä linkit siltä varalta, että joku haluaa tutkia tulevia julkaisuja tarkemmin. 😊

1. Samuel Bjørk - Poika pimeässä

Kirjan alkuperäinen nimi: Gutten som elsket rådyr
Huhuttu sivumäärä: 400
Julkaisija: Otava

Voi ihanaa, uusi tuore Bjørk! En malta odottaa. Edellinen romaani (Yölintu) pisti kyllä semmoiset rätinkit pöytään, että pelkään jopa odottavani tältä kirjalta liikoja. Mielenkiintoinen nimi valinta suomennokselle. Niin pitkälle kuin norjaa osaan, nimen kirjaimellinen suomennos olisi: "Poika, joka rakasti hirvieläimiä."
 2. Marko Hautala - Leväluhta

Kirjan alkuperäinen nimi: -
Huhuttu sivumäärä: 320
Julkaisija: Tammi

Kuokkamummon myötä Marko Hautalasta tuli yksi suosikkikirjailijoistani. Tässä kansikuvassa on jotain maagista. Niin ja Hautalassa itsessään myös. Ei lisättävää. Joko tämä ilmestyy?
 3. Haruki Murakami - Komtuurin surma

Kirjan alkuperäinen nimi: Kishidancho Goroshi
Huhuttu sivumäärä: 848
Julkaisija: Tammi

Tämä romaani on kuulema aiheuttanut suurta kohua ja sensuuria Hong Kongissa. Mielenkiinnolla odotan, onko kirja sensuurinsa arvoinen. 😊
4. C.J. Tudor - Liitu-ukko

Kirjan alkuperäinen nimi: Chalk Man
Huhuttu sivumäärä: 426
Julkaisija: WSOY

Tudor on listani ainut kirjailija, johon en ole aiemmin tutustunut. Liitu-ukko on hänen esikoisensa, jota WSOY-kustannus uskaliaasti mainostaa "vuoden pelottavimmaksi romaaniksi." Saa nähdä miten käy.

p.s. Mitkä syksyn kirjauutuuksista kiinnostavat sinua?

Comments