Paula Hawkins: The Girl on the Train

Kun romaanin päähenkilö on vakavasti alkoholisoitunut, tulee tutkineeksi romaanin jokaista lausetta suurennuslasin läpi. Mikä on totta ja mikä kuvitelmaa? Ja ennen kaikkea, mitä olennaista mielen mustista aukoista puuttuu?

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2015
Sivumäärä: 409
Genre: jännäri

Alkoholismista kärsivä Rachel matkustaa samalla junalla joka aamu. Tarkkaavaisena, mutta hieman krapulaisena matkustajana hän tarkkailee mielellään ympäristöään ja ihmisiä junamatkansa varrella. Hän sepittää näkemilleen vakionaamoille onnelliset taustatarinat ja nimeää heidät mielensä mukaan. Pikku hiljaa Rachelista alkaa tuntua siltä, että hän tuntisi nämä nimeämänsä henkilöt oikeassakin elämässä. Kunnes eräänä päivänä Rachel todistaa junan ikkunasta jotakin shokeeraavaa. Näyttääkin siltä, etteivät hänen mielikuvitusystävänsä olekaan niin onnellisia kuin päältäpäin vaikuttaisi. Rachel kerää rohkeutensa ja päättää puhua näkemistään asioista poliisille. Mutta kuka uskoisi alkoholisoitunutta todistajaa?

Tuomio: Romaani on paikoin suhteellisen ahdistavaa luettavaa siitä syystä, että päähenkilö ei itsekään tiedä miten tietyissä tilanteissa kuuluisi toimia. Koin useampaan otteeseen vahvaa myötähäpeää Rachelia kohtaan. Alkoholisoituminen ei ole leikin asia. Kaiken kaikkiaan oikein toimiva ja tunteita herättävä romaani. Tulen varmasti lukemaan Hawkinsilta kirjoja tulevaisuudessakin. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Junalukemiseksi ja terästetyn kahvikupposen kaveriksi. Lukuiloa!
Lisähuomio: Romaani on myös suomennettu nimellä: Nainen junassa.😊

Comments