Guillermo Del Toro & Daniel Kraus: The Shape of Water

Raaka rakkaustarina, jossa käsitellään rakkauden lisäksi sodan jättämiä traumoja ja haavoittavaa arkitodellisuutta. The Shape of Water on utuisen sininen sillisalaatti, joka koostuu monenlaisista ja monenkokoisista elementeistä. Tärkein näistä kaikista on kuitenkin rajoja rikkova rakkaus, jota romaanissa pohditaan ensin tunnustelevasti ja sitten avoimesti ja kauniisti.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen  nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2018
Sivumäärä: 314
Genre: jännäri

Tutkimusryhmä pyydystää viidakosta itselleen normaalia merkittävämmän saaliin: muinaisen kalajumalan, jota alkuasukkaat kunnioittavat. Suomuinen ilmestys salakuljetetaan pois viidakosta tutkimuslaboratorioon, jossa se kahlitaan kettingeillä vesitankin pohjaan. Kalajumalalle aletaan tehdä kokeita, joiden toivotaan mullistavan maailman tieteellisiä käsityksiä. Pian tämän jälkeen tutkimuslaboratorion mykkä siivooja Elisa joutuu kasvokkain olennon kanssa. Alun epävarmuuden jälkeen he oppivat luottamaan toisiinsa ja heidän välilleen syntyy herkän kaunis side, jota Elisa alkaa varovasti kutsua rakkaudeksi. Mutta samaan aikaan, kun olennon ja Elisan suhde lähentyy, myös kalajumalalle teetetyt kokeet pahenevat. Kokeiden julmuus saa Elisan kiehumaan vihasta ja hän päättää pelastaa rakkaansa vesitankin vankeudesta.

Tuomio: Hieman erilainen rakkaustarina. Mielenkiintoinen, mutta kielellisesti hyvin haastava romaani. Paljon armeijaan ja veteen liittyviä sanoja, joihin en ole aiemmin törmännyt. Sanakirjaa tuli käytettyä omaan makuun liiankin tiheästi. Loppuun asti kuitenkin selvittiin ja olen saavutuksestani ylpeä. Yleisarvosana: 3/5
Suositukset: Englanninkieltä hyvin taitaville. Lukuiloa!

Comments