Erik Axl Sund: Nukkemestari

Voihan Sund sentään! Viime tapaamisesta tämän kirjailijakaksikon kanssa onkin jo aikaa. Oli ikävä. Olin innosta sekaisin, kun bongasin tämän opuksen kevään kirjakatalogeista. Varasin kirjan ensimmäisten joukossa. Mutta sitten iski korona ja tapaamiseni tämän uutukaisen kanssa viiväistyi. Ehkä kuitenkin parempi niin, sillä olin samoihin aikoihin myös opintojeni kanssa loppusuoralla.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Dockliv
Ilmestymisvuosi: 2019
Suomentaja: Kari Koski
Sivumäärä: 459
Genre: jännäri

Kevin Jonsson törmää kahteen erikoisluontoiseen seksuaalisesti hyväksikäytettyyn nuoreen tyttöön selvitellessään internetissä valloillaan olevaa lapsiin kohdistuvaa hyväksikäyttörinkiä. Tytöt - Nova ja Mercy - ovat kokeneet kovia, mutta tunnelin päästä loistaa hämärää valoa. Tyttöjen on nimittäin mahdollista toimia avaimina Kevinin rikostutkinnassa ja saada tuomion eteen pahamainen groomausmestari nimeltä Nukkemestari. Mutta ovatko tytöt yhteistyöhaluisia? Tutkinta koskettaa heitä kumpaakin hyvin läheltä, ehkä liiankin läheltä. Kuka lopulta määrittelee sen, mikä on yhteistyön arvoista ja mikä ei?

Tuomio: Polveileva romaani, jossa kaikki nivoutuu yhteen kauniisti ja melankolisesti. Ahmin lukuja ahnaasti, nälkäisesti. Panokset olivat kuitenkin korkealla. Oma mieltymykseni kirjailijakaksikon Varistyttö-trilogiaan on niin suurta, etten voi olla vertailematta Erik Axl Sund - nimen alla kulkevia kirjoja tähän mestarikolminaatioon. Pidin Nukkemestarin intensiivisyydestä, vaikka se jäikin Varistyttö-trilogian varjoon. Yleisarvosana: 3/5.
Suositukset: Romaanin aihe on rankka. Hyväksikäyttöä ei kaunistella, joten se kannattaa pitää mielessä kirjaan tartuttaessa. Suosittelenkin romaania kypsille lukijoille. Lukuiloa!

Comments