Hannes Markkula: Kuusi suomalaista murhaa

"Kuusi suomalaista murhaa" on kirja, johon minulla on erityinen side. Muistan lukeneeni tätä opusta salaa alle kymmenen vuotiaana nyt jo edesmenneen isoäitini makuuhuoneessa. Raa'at tositapahtumat kummittelivat mielessäni yön pimeille tunneille asti ja tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Niin vahvan, että huomasin palaavani kirjan äärelle yhä uudelleen.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 1997
Suomentaja: -
Sivumäärä: 187
Genre: tietokirjallisuus

"Kuusi suomalaista murhaa" kertoo nimensä mukaisesti kuudesta suomalaisesta murhasta. Joukkoon on valittu siihen mennessä Suomen historiassa eniten kysymyksiä tai tunteita herättäneet tapaukset, osa selvitettyjä ja osa edelleen selvittämättömiä. Nämä kuusi kansaa kuohuttanutta tapausta ovat Jammu-sedän pikkutyttöihin kohdistunut kaksoismurha, Kyllikki Saaren murha, kukkakauppamurha, unimurha, kartanonherran kolmoismurha sekä tapaus, jossa lapsiperheen äiti muurattiin uuniin.


Tuomio: Tapauksista on kirjoitettu asiallisesti, joskin hieman sensaatiomaisesti. Tapaukset puhuttavat edelleen. Niin kuin kirjan takakannessa osuvasti todetaan; murha ei vanhene koskaan. Yleisarvosana: en anna tietokirjoille numeroarvostelua.
Suositukset: Suomen murhahistoriasta kiinnostuneille. Lukuiloa!
Lisätarina: Isoäitini lähdettyä tästä maailmasta, pyysin tätä kirjaa kuolinpesästä itselleni. Pyynnön ohessa paljastin ensimmäistä kertaa vanhemmilleni lukeneeni tätä kirjaa salaa ja että juuri nämä salaiset lukuhetket ja niiden mukanaan tuoma nostalgia olivat syynä siihen, että halusin kirjan itselleni. Toinen vanhemmistani sutkaisi tähän huvittavasti, että nyt vihdoin paljastui miksi tyttäremme on tuollainen; aina lukemassa synkkiä kirjoja ja vielä nauttii kaikesta muusta kaameasta! Vieläkin naurattaa. 😃 Lienevätkö oikeassa asian suhteen?
Lukuhaaste: Tämä tietokirja sopii lukuhaasteen kohtaan 12: sokkona hyllystä valittu kirja. Suurempi kuva lukuhaastetaulukosta löytyy tarvittaessa täältä.

Comments