Bonnie Nadzam: Lamb

Utuinen aamu vaatii luettavakseen utuisen näköisen kirjan. Nappasin Bonnie Nadzamin esikoisromaanin "Lamb" korkeasta "lue nämä sitten joskus"-pinostani pari aamua sitten. Hankin teoksen aikoinani kierrätyskeskuksesta, koska Publishers Weekly vertaa romaania teoksen sisäkannessa moderniin "Lolitaan". Mutta onko teos todella sitä? Vetääkö Nadzamin teksti vertoja Vladimir Nabokovin rohkealle kertomukselle?

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2011
Suomentaja: -
Sivumäärä: 275
Genre: kaunokirjallisuus

Tommie on yhdentoista ja David Lamb viisikymmentäneljä. Molemmat heistä ovat lähtöisin rikkinäisistä kodeista. Tommie kaipaa isähahmoa, David rakkautta. Heidän välilleen syntyy pitkälti henkiseen manipulaatioon pohjautuva suhde, jonka olemassaoloa ja tarkoitusperiä tulee kyseenalaistaa.


Tuomio: Tästä romaanista jäi kummallinen maku suuhun. Teos ei ollut missään nimessä huono, muttei toisaalta erityisen hyväkään. Odotin romaanilta asioita, joita se ei minulle suonut, mutta sen sijaan se antoi minulle monia sellaisia elementtejä, joita en lukiessa odottanut näiden kansien välistä löytäväni. Teos on omalla tavallaan hyvin manipuloiva, mutta näillä yksityiskohdilla olisi päässyt paljon häiritsevämpiinkin ulottuvuuksiin jos kirjailija olisi niin halunnut. Teosta voisi pitää Nabokovin "Lolitan" pikkusisaruksena. Yleisarvosana: 2/5
Suositukset: "Lolitasta" pitäneille tai sen lukemista harkitseville. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Tämä kirja sopii lukuhaasteen kohtaan 9: et pidä kirjan nimestä. Suurempi kuva lukuhaastetaulukosta löytyy tarvittaessa täältä.

Comments