Thomas Harris: Punainen lohikäärme

Thomas Harrisin ensimmäisessä Hannibal Lecter -romaanissa tohtori Lecter ei vielä pääse itse kunnolla esille. Kirjasta voi melkein aistia, miten pettynyt hän on joutuessaan romaanissa enemmän sivuhenkilön kuin päähenkilön rooliin. Voi kannibaalitohtori parkaa. Pitänee suoda hänelle mahdollisuus täyttää tajuntani pian uudelleen jatko-osan merkeissä.😉

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Red Dragon
Ilmestymisvuosi: 1981
Suomentaja: Risto S. Valassaari
Sivumäärä: 383
Genre: jännäri

Omituinen rituaalimurhaaja riehuu vapaana. Aina täyden kuun aikaan uusi perhe kuolee ja poliisi tuntee itsensä voimattomaksi. Apuun hälytetään jo tehtävistään luopunut Will Graham, jolla on poikkeuksellinen kyky aavistella rikollisen liikkeitä etukäteen. Pelkkä Willin vaisto ei kuitenkaan näytä auttavan tämän tapauksen ratkaisemisessa. Murhaaja on tavallista ovelampi ja suunnitelmallisempi, puhumattakaan hänen kieroutuneesta ajatusmaailmastaan, josta Will ei tunnu saavan selkoa kirveelläkään. Apua tapauksen ratkaisemiseen Will hakeekin tohtori Hannibal Lecteriltä, jonka hän itse onnistui passittamaan telkien taakse joitakin vuosia sitten. Mutta onko Kannibaali-Hannibaalinakin tunnettu Lecter halukas auttamaan, vai veljeilisikö hän mieluummin häntä palvovan murhaajan kanssa?


Tuomio: Suhteellisen sujuva lukuelämys, jota maustoivat sopivasti suolatut ja verestävät jännityselementit. Mitään uutuudenviehätystä romaani ei minulle kuitenkaan tarjonnut, sillä olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan pariin otteeseen. Yleisarvosana: 2/5.
Suositukset: Lohikäärmeen seuraaville uhreille. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Romaani sopii lukuhaasteen seuraaviin kohtiin: 13: kirjailija, jonka kirjoja et ole aiemmin lukenut sekä 14: kirja, jota näet jonkun lukevan. Suurempi kuva lukuhaastetaulukosta löytyy täältä.

Comments