Pikaiset jupinat tulevasta kirjasadosta - syksy 2019

Syksy tuntuu vielä niin kaukaiselta ajatukselta, mutta niin vain syksyn kirjakatalogit ovat jo julki. Alla poimintojani tulevasta sadosta. Lisätietoja kirjasista saa niiden nimeä klikkaamalla. Kuvat on napattu kustantajien sivuilta. 😊

1. Alex Michaelides - Hiljainen potilas

Genre: psykologinen jännäri
Huhuttu sivumäärä: 380
Julkaisija: Gummerus kustannus
Suomentaja: Antti Autio
Ilmestyy: elokuu 2019

Arvostettu taidemaalari Alicia Berenson ampuu miestään aseella kasvoihin useita kertoja, eikä avaa tapauksen jälkeen suutansa enää kertaakaan. Täydessä hiljaisuudessa elävä murhaaja kohuttaa mediaa ja kutkuttaa psykoterapeutti Theo Faberin mieltä. Hän haluaa rikkoa tuon arvoituksellisen hiljaisuuden ja selvittää, mitä Alician päässä oikein liikkui murhan hetkellä.
2. Steve Tasane - Lapsi I

Genre: puhutteleva kaunokirjallisuus
Huhuttu sivumäärä: 180
Julkaisija: Otava
Suomentaja: Outi Järvinen
Ilmestyy: kesäkuu 2019

Kirja kertoo paperittomista pakolaislapsista, joilla ei ole todistettua menneisyyttä, perhettä saatika nimiä. Heillä on kuitenkin toisensa ja yhdessä he muodostavat perheen, jossa on uudenlaista voimaa.
3. Ian McEwan - Kaltaiseni koneet

Genre: omanlaisensa dystopia
Huhuttu sivumäärä: 250
Julkaisija: Otava
Suomentaja: Juhani Lindholm
Ilmestyy: syyskuu 2019

Pariskunta ostaa itselleen androidin helpottamaan päivittäistä elämäänsä. Yhdessä he määrittelevät androidille luonteen: täydellisen ja hurmaavan. Älykäs androidi kuitenkin ihastuu pariskunnan toiseen osapuoleen ja moraalisia arvoja kohuttava kolmiodraama on syntynyt.
4. Un-Su Kim - Tappajat

Genre: jännäri
Huhuttu sivumäärä: 300
Julkaisija: Like kustannus
Suomentaja: Katariina Laurila
Ilmestyy: syyskuu 2019

Soulin sydämessä vanhassa kirjastossa pitää majaa rikollisjärjestö, joka hallinnoi palkkamurhaajia. Heille laaditaan tarkat suunnitelmat siitä, miten ja milloin uhrit kuuluu listiä. Kun eräs palkkamurhaaja päättää sooloilla ja antaa uhrilleen mahdollisuuden päättää kuolintavastaan on soppa syntynyt ja palkkamurhaaja itse tulee tuntemaan organisaation vihan niskoillaan.


Comments