Rudyard Kipling: Norsunlapsi ja muita veikeitä juttuja

Minulle luettiin pienenä paljon. Iltalukemiset koostuivat lähinnä saduista ja tiettyjä suosikkikirjoja luettiin useampaakin useampaan kertaan. Sen jälkeen, kun opin itse lukemaan sadut jäivät vähemmälle ja tilalle tuli liuta muunlaista kirjallisuutta (lue: Pollux-kirjoja). Parisen vuotta sitten satukirjat kuitenkin palasivat taas elämääni: vanhojen tuttavuuksien lisäksi olen kerännyt ympärilleni uusia satukirjaystäviä. Erityisesti klassikoina pidetyt satukirjat kutkuttavat. Rudyard Kiplingin "Norsunlapsi" on yksi näistä satukirjaklassikoista.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Just so Stories
Ilmestymisvuosi: 1902
Sivumäärä: 160
Genre: satukirja

Kiplingin "Norsunlapsi" sisältää kaksitoista erikoista tarinaa, joiden charmi ei ole paljoa kaikonnut, vaikka kirjan julkaisemisesta onkin ehtinyt kulua jo reilusti yli sata vuotta. Satukirjan kantavana teemana ovat eläimet sekä luomakunnan kruunun eli ihmisen kekseliäisyys. Samojen kansien väliin mahtuu muun muassa juttu siitä, kuinka norsu sai pitkän kärsänsä, kameli kyttyränsä ja savannin eläimet maastokuosinsa. Oma henkilökohtainen suosikkini oli tarina siitä, kuinka maailman ensimmäinen kirje kirjoitettiin.

Tuomio: Veikeä ja lämminhenkinen satukirja, jossa on vanhantava, mutta kaunis kuvitus. Tämä kirja herättäisi varmasti paljon keskustelua, jos sitä lukisi lapselle iltalukemiseksi. Yleisarvosana: 3/5
Suositukset: Niin lapsiperheille kuin muillekin lapsenmielisille. Lukuiloa!

Comments