James Patterson: The Store

Katsoitko aikoinasi televisiosta Big Brotheria? Itse en ole katsonut jaksoakaan, mutta kiitos yläasteaikaisten tuttujeni, kuulin siitä huolimatta kaikki mehevimmät yksityiskohdat teini-ikäisten draamanjanoisilla kommenteilla höystettynä. James Pattersonin romaani "The Store" aiheutti minulle lukuisia flashbackejä noihin hormoninhuuruisiin teinivuosiin. Siitäkin huolimatta, että "The Store":n tarina on loppujen lopuksi aika kaukana tuosta reality tv-sarjasta.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2017
Sivumäärä: 322
Genre: jännäri

Kustannusyhtiön kieltäytyessä julkaisemasta Jacobin ja Meganin uutta kirjaa, pariskunta ajautuu rahallisesti vaikeaan tilanteeseen. Uuden kirjan kirjoittamisessa menisi ikuisuus, eikä senkään julkaisusta ole takeita. Kohtalon varaan heittäytyminen olisi aivan liian riskialtista, sillä itsensä lisäksi heillä on vielä kaksi lasta ruokittavanaan. Pienen tuuminnan jälkeen pariskunta päättää hakea töitä elintarvikejättiläiseltä "The Storelta", joka on valloittanut jo hyvän siivun USA:n myyntimarkkinoista. The Storella on jopa oma kaupunkinsa nimeltä New Burg, jonne myös Jacob ja Megan perheineen muuttavat työsopimuksen niin vaatiessa. Oman kaupungin omistaminen ei suinkaan ole The Storen ainoita kummallisuuksia. Työntekijöidensä lähellä pitämisen lisäksi se vaatii työntekijöiltään ja näiden perheiltä täydellistä tottelevaisuutta. The Storea ei saa kyseenalaistaa, sen toimintaa ei saa haukkua ja sen luomia lakeja pitää noudattaa. Joka puolelle viritetyt valvontakamerat tarkkailevat New Burgin jokaista asukasta kellon ympäri. Edes vessassa käynti ei jää The Storelta huomaamatta. Tästä huolimatta yksikään New Burgin ulkopuolinen asukas ei ole tietoinen The Storen todellisesta luonteesta. Erikoisesta tilanteesta tuohtuneena Jacob ja Megan päättävät yhteistuumin kirjoittaa myyntijättiläisestä kaiken paljastavan kirjan ja tuoda The Storen epäoikeudenmukaisuuden julkisuuteen. Mutta miten pitää kirjan kirjoittamisprosessi salassa "iso veljen" valvoessa vierestä?

Tuomio:  Nopea luettava suuren kirjasinkokonsa takia. Kevyt välipala raskaampien kirjojen välissä nautittavaksi. Yleisesti ottaen romaani ei ollut mitenkään maata järisyttävä, mutta tarinalla oli siitä huolimatta omat hehkeät momenttinsa. Yleisarvosana: 2/5
Suositukset: Kaikille niille, joiden vessasta löytyy valvontakamera.😉 Lukuiloa!

Comments