Jonathan Nasaw: The Girls He Adored

Tämän romaanin myötä ymmärsin miten suuri vaikutus tekstin kirjasimella on lukuelämykseen. Pieni fontti minimaalisella rivivälillä aiheuttaa mukavasti päänsärkyä. Noh, opinpahan taas syynäämään valitsemani romaanit astetta tarkemmin.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2001
Sivumäärä: 325
Genre: jännäri

Poliisi saa Maxin rysän päältä kiinni: hänet löydetään samasta autosta naisen ruumiin kanssa, joka on vielä aavistuksen verran lämmin. Max myöntää avuliaasti poliisille murhanneensa naisen, mutta vetoaa samantien mielenterveyteensä: hän kärsii omien sanojensa mukaan monipersoonahäiriöstä; DID:istä. Vankilassa Maxin mielen salaisuuksia pääsee tutkimaan nuori kaunis psykiatri Irene Cogan. Pian psykiatri huomaa Maxin kärsivän paljon monimutkaisemmasta monipersoonahäiriöstä kuin kukaan osasi aluksi epäilläkään. Tämä lisää Irenen mielenkiintoa Maxia kohtaan ja heidän välinsä lämpenevät hälyttävästi. Irene ei kuitenkaan osaa aavistaa, millaiseen vaaraan hän on itsensä päästänyt. Max ei ole murhannut vain yhtä naista elämänsä aikana vaan uhreja on lukuisia. Tämän lisäksi kaikki Maxin uhrit ovat muistuttaneet toisiaan: heillä kaikilla on ollut punertavan vaaleat hiukset, tismalleen samansävyiset kuin psykiatrilla itsellään on.

Tuomio: Jotenkin todella niljakas ja ällöttävä romaani. Milteipä jokainen sivu tuntui pyörivän seksuaalisen pakkomielteen ympärillä. Siinä mielessä hyvin kirjoitettu kirja, kun sen aiheuttamat tunteet olivat näin vahvoja. Yleisarvosana: 1/5
Suositukset: Karaistuneille lukijoille. Lukuiloa!

Comments