Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu

Lukuvuosi 2019 alkaa olemaan pulkassa. Kiirettä pitää, eikä lukemiselle tunnu jäävän juuri aikaa. Lukuhammasta kuitenkin kolotti sen verran, että jotain nopeasti ahmittavaa piti vielä saada kätösiini ennen vuosikymmenen vaihtumista. Tuijottelin kirjahyllyni uumenia apeasti. "Kaikki kirjat näyttävät nyt niin paksuilta ja vaikeilta koskettaa.." ajattelin. Sitten katseeni hakeutui iloisen keltaiseen opukseen. Peppihän se sieltä toivotteli minulle hyvät huomenet. Hymyilin.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Pippi Långstrump
Ilmestymisvuosi: 1992
Suomentaja: Laila Järvinen
Sivumäärä: 155
Genre: satukirja

Peppi Pitkätossu ei liene esittelyjä kaipaa. Tämän oranssihiuksisen ja pisamanaamaisen tyttösen kommelluksista on varmaan yksi jos toinenkin jo perillä, mutta selitetään niistä nyt kuitenkin.😃 "Peppi Pitkätossu" on Astrid Lindgrenin romaani saman nimisestä yltiövahvasta ja itsenäisestä tytöstä, jonka elämässä aikuisten luomilla säännöillä ei ole juuri merkitystä. Peppi näet laatii omat sääntönsä ja elää miten huvittaa. Tässä kyseisessä romaanissa Peppi ja hänen taustansa esitellään lukijalle ensimmäistä kertaa. Tyttö, jonka äiti on kuollut ja isä kadonnut merille muuttaa pienen kyläpahasen huvilaan hevosensa ja apinansa kanssa. Erinäisten kommellusten kautta Peppi tutustuu naapuruston lapsiin Annikkaan ja Tommiin ja johtaa heidät iloisella itsepäisyydellään moniin seikkailuihin. Tommin sanoja lainaten: "Pepin kanssa ei ole koskaan tylsää".

Tuomio: Riehakas ja hullunkurinen pieni kirja, joka on iloa ja kommelluksia täynnä. Peppi Pitkätossua lukiessa tulee hyvä mieli. Joka perheen klassikko. Yleisarvosana: 3/5.
Suositukset: Isommille ja pienemmille hassuttelijoille. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Tämä kirja sopii lukuhaasteen kohtaan 6: kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin omasi, mikä olikin lukuhaasteesta viimeinen täyttämätön kohtani! Jippii! Viime metreillä haaste päätökseen. 😃 Suurempi kuva täyttämättömästä lukuhaastetaulukosta löytyy tarvittaessa täältä.

Comments