Tim Krabbé: Jäljettömiin

Lyhyissä romaaneissa on yksi huono puoli: ne uppoavat helposti kirjastossa kirjahyllyn syövereihin, eikä niihin kiinnitä samalla lailla huomiota kuin niiden paksuihin rinnakkaiseläjiin. Tästä syystä minulla on toisinaan tapana metsästää käsiini vain kirjaston ohuita niteitä ja ulkoiluttaa niitä vähän. Tällä kertaa mukaani tarttui Tim Krabbén sammaleenvihreä pienoisromaani.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Het gouden ei
Ilmestymisvuosi: 1984
Sivumäärä: 125
Genre: jännäri

Rex ja Saskia pysähtyvät huoltoasemalle vetämään henkeä. Heillä on takanaan pitkä ajomatka ja vielä runsaasti kilometrejä edessään. Molemmat odottavat jo innolla yhteistä lomaviikkoa. Rexin tankatessa autoa, Saskia piipahtaa aseman vessassa. Aikaa kuluu, mutta Saskia ei tule takaisin. Rex alkaa hermostua. Hän kiertää huoltoaseman ja sen piha-alueen läpi moneen kertaan, mutta tuloksetta. Saskia on kadonnut jäljettömiin.

Tuomio: Hyvin mielenkiintoinen tarina epäilyttävästä katoamisesta ja katoamistapauksen aiheuttamasta pelosta sekä harhakuvitelmista. Tapauksen ratkeaminen ja romaanin henkilöhahmojen puinti jätti aavemaisen loppuvaikutelman. Pieni, mutta pippurinen lukuelämys. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Autolla paljon matkaa tekeville sekä tekemättömille. Oivallinen opus pidempien romaanien välissä ahmaistavaksi. Lukuiloa!

Comments