Agatha Christie: Neljä suurta

Olisi mielenkiintoista tietää millaiseksi olisin kuvitellut Agatha Christien tunnetut etsivät Hercule Poirotin ja Miss Marplen, jos olisin lukenut jonkun kirjailijan kirjoista ennen kuin mieleni oli imenyt itseensä tv-sarjoista ja elokuvista tutut näyttelijät hahmojen kasvokuviksi. Millaiset olisivat olleet Poirotin maagiset pienet viikset? Entäpä Marplen viisaat, mutta lempeät silmät? Elämän pieniä arvoituksia, joihin en koskaan löydä vastausta.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: The Big Four
Ilmestymisvuosi: 1927
Sivumäärä: 223
Genre: dekkari

Kuolemaa tekevä mies murtautuu maineikkaan etsivän Hercule Poirotin asuntoon välittääkseen tälle viestin koskien maailmaa hallitsevaa rikollisjärjestöä nimeltä "Neljä Suurta". Poirot kiinnostuu tapauksesta oitis ja uppoutuu sen pauloihin jopa liian intensiivisesti. Hän alkaa nähdä merkkejä Neljästä Suuresta jokaisessa eteen tulevassa tapauksessa ja imeytyy yhä syvemmälle järjestön syövereihin. Pian Poirot onnistuu sohaisemaan muurahaiskekoa oikeasta paikasta ja saa Neljän Suuren vihan niskoihinsa. Poirot pitää vaientaa ja siihen on vain yksi keino: kuolema.

Tuomio: Kevyt lukukokemus, jossa on Agatha Christiemäistä veikeyttä. Poirotin hahmon charmi on rikkomatonta. Romaani ei kuitenkaan ole juonellisesti kauhean mieleenpainuva. Yleisarvosana: 2/5
Suositukset: Oman elämänsä salapoliiseille. Lukuiloa!

Comments