Amy Engel: The Familiar Dark

Kirjojen lukemisen lisäksi rakastan yli kaiken kirjoista puhumista ihmisten kanssa. Mikä sen parempaa kuin poukkoileva keskustelu mieltä vaivaavasta opuksesta teekupposen äärellä.. Tai saman kirjan lukeminen samaa aikaa yhdessä ystävän kanssa. Tällaiset minilukupiirit ovat ihanan mieltä ylentäviä. Myös niissäkin tapauksissa, kun yhteiseksi lukupiirikirjaksi valittu nidos osoittautuukin aika.. kaameaksi. 😂

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2020
Sivumäärä: 238
Genre: jännäri 

"The Familiar Dark" eli noin niin kuin vapaasti suomentaen esimerkiksi "Tuttuakin tutumpi pimeys" kertoo Evestä, jonka tytär murhataan. Nuokkuvassa pikkukyläpahasessa lapsen murhaan ei kuitenkaan satsata kovinkaan paljoa resursseja ja juttu ei etene esitutkintoja pidemmälle. Lapsensa menettänyt äiti ei kuitenkaan voi antaa tapauksen olla, vaan alkaa itse mönkimään multaa tapauksen takana. Pian Eve saa huomata, että mitä syvemmälle hän juttuun kaivautuu, sitä varmemmin hän joutuu kyseenalaistamaan tuntemiaan ihmisiä. Minkä tähden pienen tytön piti oikein kuollakaan?

Tuomio: Asetelmiltaan alkuun ihan kiva. Taisteleva äitihahmo päähenkilönä antaa tarinalle usein vahvan latauksen, mutta tässä tapauksessa ei ylletty ihan niin henkeäsalpaaviin tunnelmiin. Pikemminkin tämä kyseinen äitihahmo tuntui vahvan sijaan vain lähinnä ärsyttävältä vikisijältä. Tästä syystä kirjaa ei ollut kovin nautinnollista lukea. Tapoihini ei kuitenkaan kuulu jättää opuksia kesken, joten sain hampaat irvessä tämänkin kyllä luettua. Onneksi kirjassa oli suhteellisen paljon ilmavaa dialogia, mikä sujuvoitti lukemisen edistymistä. Kirjan juonessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, vaikkakin mahtipontiset lausahdukset kansissa eivät juuri tukeneetkaan lukemaani. Noin yleisesti voisi sanoa, että kirjasta olisi luultavasti ollut helpompi nauttia, jos päähenkilö olisi ollut toisenlainen. Toisaalta, ärsyttävän henkilön luominen itsessään on taitolaji, joten ainakin siitä pitää antaa kirjailijalle pieni hatunnosto. 😊 Yleisarvosana: 2/5.
Suositukset: Hieman vaikea suositeltava, mutta ehkä niille, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista äitihahmoista kirjallisuudessa(?).

Comments