Hal Duncan: Pako helvetistä!

Minne ihmisen sielu matkustaa, kun hänen elämänsä tämän maailman piirissä tulee päätökseensä? Tämä on aihe, joka varmasti mietityttää meistä yhtä jos toistakin. Aihe on selvästi kiinnostanut myös Hal Duncania, joka päätyi kirjoittamaan tuonpuoleisesta elämästä rajun fantasiaromaanin. Jos tästä romaanista tehtäisiin elokuvasovitus, menisin katsomaan sen ensi-iltaan.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Escape from Hell!
Ilmestymisvuosi: 2008
Suomentaja: Einari Aaltonen
Sivumäärä: 189
Genre: fantasia

Synkeä lautta pullollaan valittavia varjoja, kuolleita ihmisiä ja syntisiä,  rantautuu hiljalleen helvetin liekkeihin. Joukossa neljä eri tavalla syntistä ihmistä, joilla yhdelläkään ei ole aikomustakaan tyytyä kohtaloonsa. Sen sijaan he päättävät taistella: lyödä helvetin haltijan alas valtaistuimeltaan ja paeta tuonelan monikerroksisesta pätsistä. Mutta mitä pari ihmistä voi tehdä itseään suurempia voimia vastaan?

Tuomio: Raju ja ravisteleva kertomus tuonpuoleisesta. Romaani on hyvin nopeatempoinen, eikä lukijaa unohdeta pommittaa shokeeraavilla yksityiskohdilla. Hal Duncanin mielikuvitus on kutkuttavan kieroutunut. Uskon palaavani kyseisen kirjailijan tuotantoon vielä uudelleen. Yleisarvosana: 3/5.
Suositukset: Aikuiseen fantasiannälkään. Lukuiloa!

Comments