Jenni Holma, Veera Järvenpää & Kaisu Tervonen: Näkymätön sukupuoli; ei-binäärisiä ihmisiä

Olen viime aikoina lukenut paljon sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvää kirjallisuutta sivuainevalintojeni ansiosta. Kirjoja on tullut luettua niin esseiden materiaaliksi kuin tenttien tueksi. Holman, Järvenpään ja Tervosen julkaisema "Näkymätön sukupuoli" ei kuulunut näiden joukkoon, mutta kyseistä teosta suositeltiin lisälukemistoksi. Teos oli silmiä avaava, joten päätin kirjoittaa siitä pienen maininnan blogiini.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2017
Suomentaja: -
Sivumäärä: 174
Genre: tietokirja

"Näkymätön sukupuoli; ei-binäärisiä ihmisiä" käsittelee nimensä mukaisesti perinteisen mies- ja naisluokitteluun kuulumattomien ihmisten elämää ja kokemuksia. Kansien väliin on valikoitu kattava kokoelma erilaisia ihmiskohtaloita, seksuaalisuuksia ja sukupuoli-identiteettejä. Joukkoon on mahdutettu henkilökuvien lisäksi myös aiheeseen liittyvää sanastoa sekä sarjakuvia.

Tuomio: Kokoelmasta huokuu epäoikeudenmukaisuus, tasa-arvon puute ja valtaväestön kapeat näkökulmat aiheeseen liittyen. Mielenkiintoinen lisä omaan tietämykseen. Yleisarvosana: en anna tietokirjoille numeroarvostelua.
Suositukset: Aiheesta kiinnostuneille. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Tämä tietokirja sopii lukuhaasteen kohtiin 1:kirjan kannessa on ihmiskasvot sekä 22: kirjan nimessä on kieltosana. Suurempi kuva lukuhaastetaulukosta löytyy tarvittaessa täältä.

Comments