C.J. Tudor: Paluu pimeästä

Voi Tudor Tudor. En olettanut palaavani tämän kirjailijan teoksiin Liitu-ukon lukemisen jälkeen, mutta tässä sitä ollaan! Liitu-ukko oli kirja, jolta harmikseni odotin liikoja, mikä vaikutti lukutunnelmaan roimana droppina. Eräs ystäväiseni kuitenkin painotti minulle, kuinka Tudorin tuoreempi kirja "Paluu pimeästä" on kirjoitettu edeltäjäänsä paremmin, joten päätin antaa kirjailijalle toisen mahdollisuuden. Kannattiko? Voin sanoa, että kannatti.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: The Taking of Annie Thorne
Ilmestymisvuosi: 2019
Suomentaja: Laura Beck
Sivumäärä: 432
Genre: jännäri

Elämän kolhima opettaja Joe Thorne palaa syntysijoilleen oudon viestin ja uutisten innoittamana. Pikkukaupungissa, jossa Joe on varttunut on nimittäin tehty murha, joka muistuttaa Joeta kovasti hänen oman pikkusiskonsa Annien katoamisesta vuosia sitten. Joe tiedostaa jo alkupeleissä tehneensä virheen palattuaan kotikonnuilleen murhatapauksen vuoksi, mutta mysteerin kutkutus on kerrassaan liian vahva vastustettavaksi. Samalla Joe elättelee pientä toivoa siitä, että tämä uusi murhatapaus voisi valottaa hieman tapahtumia hänen oman siskonsa katoamistapauksen kohdalla.

Tuomio: Tämä romaani jätti mukavan kutkuttavan jälkimaun. Ahmin opuksen nopeasti ja hyvällä ruokahalulla. Olen positiivisesti yllättynyt, miten paljon enemmän pidin tästä teoksesta verrattuna kirjailijan esikoisteokseen. Tosin vertailu on hieman rumaa, mutta.. Voisin kommentoida tästä teoksesta paljon enemmänkin, mutta pelkään meneväni liialti paljastaviin yksityiskohtiin, joten jätän enemmän kirjoittamisen väliin. Joka tapauksessa hieno teos. Olen iloinen siitä, että luin kyseisen opuksen. Yleisarvosana: 3/5.
Suositukset: Jännärilinjalla haahuileville kanssasieluille. Lukuiloa!

Comments

  1. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment