Marko Hautala: Torajyvät

"Kansainvälisen tason kauhuromaani!" kannen pieni koukeroinen präntti mainostaa. "No sehän on lupaavaa", mietin tunkiessani Marko Hautalan romaania laukkuuni matkalukemiseksi. Edessä on taas pitkä junamatka pohjoisesta etelään. Mieli on uupunut. Olen täysin valmis istahtamaan alas ja upottamaan mieleni pois todellisuudesta. Pian Hautala. Pian. Sepusta minulle oikein puoleensavetävä tarina.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2011
Suomentaja: -
Sivumäärä: 262
Genre: psykologinen jännäri

Ulkopuolisien silmissä onnellisilta vaikuttavat Jenni ja Aaron matkustavat ulkosaaristoon tapaamaan Markusta, joka kärsii kolarin jälkeisestä aivovauriosta ja, joka sattuu olemaan Aaronin poika ja samalla myös Jennin entinen elämänkumppani. Markuksen tila on huonontunut, joten nyt jos koskaan olisi hyvä aika selvitellä suvun jäsenten ongelmalliset välit selviksi. Mutta miten selvittää tilanne, jossa isä on vienyt oman poikansa rakastetun? Vierailu kärjistyy nopeasti pahaenteiseksi, muttei ainoastaan ihmissuhdeongelmien takia. Kyseisellä saarella on nimittäin harjoitettu vuosisatoja sitten noituutta, jonka paino lepää raskaana saaren asukkaiden yllä.

Tuomio: Vaikka kannessa "Torajyviä" mainostetaankin kauhuromaaniksi, oli se teoksena enemmän jännitykseen tukeutuva kuin kauhuelementeillä mässäilevä. Tämä ei tosin ole missään nimessä huono asia. Romaani imi minua puoleensa tästä huolimatta ja pidinkin lukuelämystä mukavan virkistävänä. Kyllä Hautala osaa kirjoittaa. Juoni oli mielenkiintoinen ja siinä tuntui olevan juuri sopivasti sisältöä. Yksityiskohdat olivat balanssissa kirjan alusta loppuun asti. Miellyttävä teos. Yleisarvosana: 3/5.
Suositukset: Noituudesta ja ihmissuhdekiemuroista kiinnostuneille. Alkupalaksi ja pääruoaksi. Lukuiloa!

Comments