Makoto Fukami & Kentaro Miura: Berserk: The Flame Dragon Knight

Jos kirjoittaisin tässä blogissa sarjakuva-arvosteluja, olisi Kentaro Miuran "Berserk" -sarja noussut varmasti esille useampaan otteeseen. Olen vannoutunut Berserkfani, joten arvatenkin romaani, joka sijoittuu sarjakuvan kanssa samaan maailmaan vei minut mennessään. Pitää kuitenkin sanoa, että Miura ja Fukami tekivät hyvää työtä tämän romaanin kanssa, sillä mitään aikaisempaa tuntemusta itse sarjakuvaan ei tarvitse olla tästä romaanista nauttiakseen.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: -
Ilmestymisvuosi: 2017
Kääntäjä: Duane Johnson
Sivumäärä: 187
Genre: fantasia

"The Flame Dragon Knight" on Grunbeld nimisen nuoren pojan kasvutarina väärin kohdellusta natiaisesta vahvaksi soturiksi. Grunbeldin elämä ei ole ollut missään vaiheessa helppoa: hänet on nähty pienestä pitäen uhaksi valtaapitäville tyranneille, mikä on pistänyt pojan läheisyydessä viihtyvät ihmiset kärsimään. Alati fyysisesti vahvistuva Grunbeld ei kuitenkaan lannistu kohtaamistaan vastoinkäymisistä, sillä hän on pitkän kivisen tiensä varrelta poiminut matkaansa todellisia ystäviä, joiden tuki niin kulissien takana kuin sotatantereellakin on hänelle kaikki kaikessa. Mutta entä sitten, kun Grunbeldin kohtalona olisi menettää heidätkin?

Tuomio: Miellyttävä ja makusteleva romaani, jonka olemassaolo teki minut turhankin iloiseksi. Raastava ja julma kertomus ihmisluonnon julmuudesta, johon Miuran sielukas kuvitus henki armottomasti lisäelämää. Yleisarvosana: 4/5
Suositukset: Ehdoton valinta kaikille Miuran ystäville sekä niille, jotka pitävät hitusen raaemmasta fantasiakirjallisuudesta. Lukuiloa!
Lukuhaaste: Ei sovi mihinkään jäljellä olevista lukuhaasteen kohdista.

Comments