Mons Kallentoft: Kevätkuolema

Monessakohan romaanissa murha sijoittuu johonkin Ruotsin pikkukaupunkiin? Monessa. Mutta kuinka monessa romaanissa murhatutkija kykenee kommunikoimaan yliluonnollisen kanssa? Ei enää kovinkaan monessa. Mons Kallentoftin ote rikoskirjallisuuteen on sekoitus tuoretta ja vanhaa. Toimiva mix sanoisin.

Perustiedot:
Kirjan alkuperäinen nimi: Vårlik
Ilmestymisvuosi: 2010
Sivumäärä: 475
Genre: dekkari

Linköpingin torin laidalla räjähtää pommi. Pommi vaatii itselleen kolme uhria: nuoren äidin ja tämän kuusivuotiaat kaksostytöt. Pääosa poliisivoimista suuntaa huomionsa mahdolliseen terroristi-iskuun, mutta rikosetsivä Malin Fors ei tee niin. Hänen mielestään pommin asennustavassa on jotain hämäräperäistä. Pommin paikan valinta ei vakuuta häntä. "Entä jos kyseessä on pieleen mennyt terroristi-isku?" - kollegat ehdottavat. Ei, kyse on jostain muusta. Malinin sensorit osoittavat kohti kaksosia. Mutta kuka haluaa satuttaa niin nuoria ihmisiä? Millaista pahuutta murhaajan motiivien takana piileekään?

Kevätkuolema on Kallentoftin rikosromaanisarjan neljäs osa. Aikaisempia osia en ole lukenut, mikä ei ilokseni tuottanut lukuprosessin aikana juurikaan ongelmia. Päähenkilöiden taustat tuntuivat aluksi vaikeaselkoisilta, mutta alun haparoinnin jälkeen pääsin mukavasti kärryille. Aikaisempia romaaneja ei siis välttämättä tarvitse lukea tästä romaanista nauttiakseen.

Tuomio: Tuhti lukuelämys, jossa henkilöhahmojen kehittymisellä ja arkiminällä on tutkinnan rinnalla suuri rooli. Informaatiota ja yksityiskohtia on paljon, muttei mauttomuuksiin asti. Mukava lukuelämys sanoisin. Yleisarvosana: 3/5
Suositukset: Hieman persoonallisemman dekkarinnälkään. Lukuiloa!
Lisähuomio: Kansikuvan jalka ei liittynyt tapaukseen.

Comments